Kategóriák
Uncategorized

Az egyik legnagyobb WC-papír gyár vált fizetésképtelenné az energiaválság miatt – állítja a Blikk a svájci Blick írása alapján

Fizetésképtelen a Hakle vécépapírgyártó. A nagymúltú, 1928-ban, csaknem 100 éve alapított német cég egyelőre még létezik, de erősen át kellett szervezni – írja írja a svájci Blick állításai alapján a magyar Blikk.

Az energiaválság az összes vállalkozást érinti, kit rosszul, kit nagyon rosszul, kit még annál is rosszabbul. Csakhogy, mindez egy idő után visszaüt a lakosságra is. Most az egyik legkényesebb területen, a WC-papír gyártásban. A sors különös fintora, hogy a WC-papír gyártók egyébként még a háború és az energiaválság előtti koronavírus-válság idejének nagy nyertesei voltak, az emberek nem győztek bespájzolni toalettpapírból, ők meg nem győzték gyártani és eladni.

Most fordult a kocka. A Hans Klenk által 1928-ban alapított ptinás cég, a Hakle, fizetésképtelenségi eljárást kezdeményez maga ellen. A WC-papírgyártó még létezik, de a vállalatot teljesen át kell szervezni. Eközben a WC-papír árak drasztikusan emelkednek. Németországban ez az első komolyabb, az energiaválság miatt bekövetkezett, komoly céget érintő szerkezetátalakítási ügy. A Hakle fizetésképtelenséget jelentett. A jól ismert WC-papírgyártó a honlapján az állítólagos „a globális nyersanyag-, logisztikai és energiapiac súlyos torzulásait” hozza fel okként. Különösen a „jelenlegi energia- és anyagárak szorították sarokba a vállalatot”.

A Hakle egyelőre nem zárja be a gyárakat. Az öncsődeljárás alá vont vállalat toalettpapír- és nedves törlőkendő márkái továbbra is a polcokon maradnak a németeknél, a vezetőség is marad, de kénytelenek külső ügyvezetőt kinevezni, aki segít kontroll alatt tartani a költségeket. A Hakle szerint minden alkalmazottat tájékoztattak az átszervezésről. A bérek és fizetések azonban a mostani bejlenetés szerint csak 2022 novemberéig biztosítottak – írja a svájci Blick.

2 hozzászólás a(z) “Az egyik legnagyobb WC-papír gyár vált fizetésképtelenné az energiaválság miatt – állítja a Blikk a svájci Blick írása alapján” című bejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük