Kategóriák
Uncategorized

Nem mindennapos: szülés a körúton

Nagy erőkkel rohantak a rendőrök, hogy segítsenek a vajúdó kismamának. A baba azonban nem várta meg, amíg megérkeznek a kórházba.

Járőrautót intett le a veszélyeztetett terhes, már vajúdó feleségével kórházba tartó kétségbeesett férfi kedd este a Rákóczi híd budai hídfőjénél.

Kéklámpás felvezetésével indultak tovább, de az újszülött nem várt. Néhány perc múlva a Könyves Kálmán körúton félre kellett állniuk, mivel a kismamánál megindult a szülés.

A rendőrök a már helyszínre tartó mentőktől telefonon kapott instrukciók alapján próbáltak segíteni a nőnek, miközben a pár négyéves kislányát is igyekeztek megnyugtatni. Szerencsére autójával megállt egy asszony, akinek volt gyakorlata az otthonszülések levezetésében, így 21 óra 54 perckor a baba – lábbal előre – az ő segítségével jött világra, légzése azonban nem volt.

Egy percen belül megérkeztek a mentőszolgálat munkatársai, átvették az ellátást, így végül a körülmények ellenére túlélte és felsírt az újszülött, akit édesanyjával együtt kórházba vittek – számolt be a drámai pillanatokról a rendőrség.

Forrás: rendőrség, szemtanúk

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük